CUPRA e-Racer e първият състезателен модел в света изцяло на

...
 
CUPRA e-Racer e първият състезателен модел в света изцяло на
Коментари Харесай

Нова марка за спортни коли дебютира в Женева

  CUPRA e-Racer e първият спортен модел в света напълно на ток
На ревюто в Женева беше показана новата автомобилна марка CUPRA. Моделите на CUPRA ще бъдат спортни и бързи, само че в това време комфортни и практични за всекидневно шофиране. В новата марка ще бъде директно интегрирана цялата спортна и спортна дивизия, която до момента беше ръководена от SEAT Sport. В момента SEAT е една от най-бързо разрастващите се марки в Европа и е в отлична позиция за старта на новата спортна марка CUPRA. На автосалона новата спортна марка има собствен щанд, който се намира до щанда на SEAT. Марката CUPRA ще наследи присъединяване на SEAT в света на моторния спорт, траяло повече от 40 години, само че в това време осъзнава, че бъдещето на надпреварите принадлежи на различните системи за задвижване. Целта на CUPRA е да проправи пътя и да реализира смяната към дейно и екологично чисто съревнование, по тази причина в Женева марката показа пред света e-Racer - първият напълно електрически спортен сериен автомобил в света.

 
 Електрическият спортен автомобил CUPRA e-Racer е с динамичен външен тип и се зарежда в контакта. Електрическият спортен автомобил CUPRA e-Racer е с динамичен външен тип и се зарежда в контакта.
 

CUPRA e-Racer е 100% електромобил, изработен въз основата на автомобила Cup Racer. Като начало електрическият мотор е доста по-прост, изискващ доста по-малко поддръжка и най-много е по-ефективен, защото на практика употребява цялата доставена сила, до момента в който моторът с вътрешно горене употребява в най-хубавия случай до 30% от горивната сила. Кинетичната сила се употребява за възобновяване на мощността при прекъсване и при закъснение на скоростта. Ускорението е доста по-добро, защото електрическият автомобил има оптимален въртящ миг, разполагаем от момента, в който педалът на газта бъде натиснат и към този момент не е належащо да се доближава несъмнено равнище на обороти в минута, с цел да се реализира оптималната продуктивност. По същата причина към този момент не е нужна и скоростна кутия.

 
 CUPRA e-Racer е оборудван с три камери вместо огледала за назад виждане, които демонстрират облика на екран. CUPRA e-Racer е оборудван с три камери вместо огледала за назад виждане, които демонстрират облика на екран.
 

CUPRA e-Racer е същински състезателен автомобил, осигуряващ 410 к.с. непрекъсната мощ и до 680 к.с. пикова мощ с една единствена предавка с векторно ръководство на въртящия миг и двигателна сила на задните колела. CUPRA e-Racer е оборудван с нова технология за задно виждане, която се демонстрира в таблото за ръководство. Автомобилът употребява три камери вместо обичайните огледала за назад виждане. CUPRA e-Racer може да доближи оптималната скорост от 270 км/ч,

ускорявайки от 0 до 100 км/ч единствено за 3,2 секунди

и от 0 до 200 км/ч единствено за 8,2 секунди. Намерението на CUPRA e-Racer е да надвиши успеваемостта на стандартната версия, с цел да показва софтуерните благоприятни условия на марката на всички равнища. Новият електрически състезател CUPRA e-Racer ще бъде демонстриран на особено подбрани събития през 2018 година, а през 2019 година се чака колата да взе участие в съревнование за напълно електрически коли.

 
 В предната част на Ateca горната решетка наподобява като пчелна пита с новото лого на CUPRA в средата. В предната част на Ateca горната решетка наподобява като пчелна пита с новото лого на CUPRA в средата.
 

На щанда на CUPRA обществен дебют прави и спортният кросоувър Ateca. Новият CUPRA Ateca съчетава грациозен и динамичен дизайн с необятен интериор и огромен багажник. Неговият мотор 2.0 TSI разполага с оптималната мощ от 300 к.с. и е смесен със 7-степенна скоростна кутия DSG, която обезпечава по-спортно чувство и по-бързо превключване. CUPRA Ateca е оборудван със система за задвижване на четирите колела 4Drive, която бързо и последователно подава мощ във всеки миг към нужните колела. Системата 4Drive е усъвършенствана, с цел да работи с всички режими на шофиране - общоприет, състезателен, самостоятелен, при сняг, офроуд и режим CUPRA. Когато изберете режим CUPRA в профила на шофиране, моторът реагира неотложно с изтънчен тон и адаптивно окачване, с цел да придаде по-спортно показване на автомобила. CUPRA Ateca може да се форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 5,4 секунди и да доближи оптималната скорост от 245 км/ч.

 
 Спортният SUV се отличава с четирите ауспуси в задния дифузьор и 19-инчовите алуминиеви джанти. Спортният SUV се отличава с четирите ауспуси в задния дифузьор и 19-инчовите алуминиеви джанти.
 

Макар фокусът на вниманието да е върху CUPRA, гамата на SEAT също свети на автосалона. Най-яркият модел е новият SEAT Leon CUPRA R ST със своя 2,0-литров бензинов турбомотор TSI с 300 к.с., система 4Drive скоростна кутия DSG. Друг огромен състезател на щанда на SEAT е Leon, оборудван с най-новото потомство мотори 1.5 TSI Evo със 150 к.с. Новият 4-цилиндров бензинов мотор е оборудван със система за непосредствено впръскване с 350 бара, турбокомпресор и усъвършенствана система за ръководство на дейните цилиндри ACT. Leon 1.5 TSI ще бъде разполагаем за поръчка от това лято. На щанда на SEAT за първи път е изложен и най-екологичният вид на Ibiza - Ibiza TGI, задвижван на метан (CNG), както и спортната трансформация FR.

 
 На автосалона в Женева новата спортна марка CUPRA има собствен щанд, който се намира до щанда на SEAT. На автосалона в Женева новата спортна марка CUPRA има собствен щанд, който се намира до щанда на SEAT.
 

Една от главните новости на ревюто е новото цифрово табло на SEAT, което е конфигурирано в CUPRA Ateca, SEAT Leon CUPRA R ST, SEAT Leon 1.5 TSI EVO FR и новия SEAT Arona. Дигиталното табло с интерактивен екран е с съвременен и еластичен дизайн, дава доста функционалности и може да се персонализира съгласно желанията на лидера. За моделите на CUPRA е създаден извънреден състезателен екран, с цел да може лидерът да вижда оборотомера и скоростта по-ясно. SEAT също по този начин показва последните си разработки в региона на свързването, като слага в колите на марката най-изявената услуга за различаване на песни Shazam, която от април ще стартира да работи посредством DriveApp за Android Auto.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР